ΟΜΑΔΑ

'Heavenly Time' Director - Linda McGuire

Linda McGuire - Πρόεδρος Φεστιβάλ

Η καριέρα της Linda στο σινεμά μετράει πολλά χρόνια και χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου London Maverick, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Δουλεύοντας δίπλα σε βετεράνους σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Φρίαρς (‘ Επικίνδυνες Σχέσεις’, ‘Η Βασίλισσα’) και τον Ίαν Σελλάρ (‘The Englishman’,‘Prague’), η σχολή National Film and Television School (NFTS) καλούσε συχνά την Linda να βοηθήσει μαθητευόμενους σκηνοθέτες στο πώς να δουλεύουν με τους ηθοποιούς. Όλον αυτό τον καιρό, η Linda άρχισε σταδιακά να νιώθει μια έλξη για τον πυρήνα της δημιουργίας των ταινιών και άρχισε να χρησιμοποιεί τη δημιουργικότητάς της για να βοηθήσει στην παραγωγή ταινιών τόσο νέων όσο και καθιερωμένων σκηνοθετών. Η παρουσία της στο Φεστιβάλ των Καννών άρχισε με τα χρόνια να έχει λιγότερη σχέση με την ειδικότητα της ηθοποιού και περισσότερο με την προώθηση νέων ταινιών, πρότζεκτ και σεναρίων. Αφότου έφυγε από το Λονδίνο, η Linda ανακάλυψε ότι το πάθος της ήταν να φέρει την τέχνη του Σινεμά στις απομονωμένες κοινότητες στις οποίες ταξίδευε, κάτι που οδήγησε στη δημιουργία δύο ταινιών μικρού μήκους, το ‘Mana Moana’ στη Νέα Ζηλανδία και το ‘Heavenly Time’ στην Ελλάδα. Η Linda είναι επίσης Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ‘Χαμένος Κόσμος’ (Διεθνές) στην Παλαιοχώρα της Κρήτης, το οποίο ξεκινά για πρώτη χρονιά τον Ιούνιο του 2019.

Η διοργάνωση εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Διεθνείς συναυλίες, Πρεμιέρες ταινιών, VIP προβολές, Γκαλά, Εκθέσεις, Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις κλπ. σε Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Ώκλαντ, Γλασκώβη, Κύπρο και Κρήτη.

Οι συμμετοχές της ως ηθοποιός περιλαμβάνουν: Morvern Callar (σκην: Lynne Ramsay) McLibel (σκην: Ken Loach) Smallpox-Silent Weapon (σκην: Daniel Percival) Eastenders (BBC) Silent Witness (BBC) Taggart (STV) Holby City (BBC) Macready & Daughter (BBC) Waking the Dead (BBC) Londons Burning (LWT) All along The Watchtower (BBC).

ΟΜΑΔΑ The Ambassadors

Fisscher Gianna 2.jpg
62593431_612574395889617_735684782775599